Nydelig gode både sprø og seige havrekjeks med spelt og sjokolade. Det beste følget til kaffekoppen eller et glass iskald melk.
Ingredienser
- 100 g romtemperert smør
- 2,5 dl brunt sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 1,5 dl siktet spelt
- 3 dl havregryn
- 0,5 ts natron
- 0,5 ts salt
- 100 g grovhakket sjokolade, mørk/lys eller begge deler 🙂
Slik gjør du det
- Visp smør og sukker hvitt før du tilsetter egget.
- Rør inn alt det tørre. Vend til slutt inn sjokoladen.
- Lag ca.24 spiseskjestore stykker med deig og sett de med litt avstand på stekebrettet. De flyter litt utover under steking.
- Stekes gylne, ca 10min på 200 grader. La de avkjøles på brettet.
Tips
Lag en pølse av deigen, pakk den i bakepapir og legg i fryseren. Da kan du bare skjære skiver og steke ved behov.
Lag iskrem sandwich ved å legge i god kladd iskrem mellom to havrekjeks å presse lett sammen, legg i fryseren frem til servering. Nam!