Nydelige sprø kjeks. Perfekte til ostefatet eller som en liten snack for seg selv.
Ingredienser
- 1/2 dl linfrø
- 1 dl Gresskarkjerner
- 1 dl solsikkekjerner
- 3 dl Svedjerug sammalt grov
- 2 dl vann
- ca.1 ts kaldpresset olje
- litt salt og urtekrydder
Slik gjør du det
- Kjør frø og kjerner i en foodprosessor og hell det over i en bolle, tilsett svedjerug og bland sammen
- Ha i vann og olje til en ganske tykk deig, og la den hvile i kjøleskapet ca 1 time
- Ha godt med svedjerugmel på bordet og på deigen og kjevle så tynt som du vil ha de. Deigen hever ikke under steking.
- Strø over litt salt og urter, og skjer ut ruter. Det kan være en fordel å bruke en pizzahjul til dette.
- Stekes på bakepapir, 180 grader i ca 15-20 minutter til de er gylne.
- Slå av ovnen, og la kjeksene tørke med ovnsdøren på gløtt til de er helt avkjølte og sprø.
Tips
Det kan være lurt å sette en sleiv eller lignende i ovnsdøren slik at den ikke lukker seg når kjeksen skal tørke. Det er viktig at det ikke oppstår fukt!