Nydelige Ciabatta liknende rundstykker. Perfekte til helgefrokosten eller som tilbehør til suppe og salat. Nam!
Ingredienser
- 500 g Dala landhvete, sikta
- 375 g Vann lunkent
- 10 g Salt
- 100 g surdeig
Slik gjør du
- Begynn med å sette surdeigen – Rør sammen følgende ingredienser og la det stå et par timer på benken, til den er porøs og full av luft.
– 40 g surdeigstarter av Svedjerug
– 30 g lunkent vann
– 15 g Dala landhvete, sikta
– 15 g Dala landhvete, sammalt fin - Tilsett vann og løs forsiktig opp surdeigen når den er luftig. Ha i melet og bland godt for hånd. La bollen stå på benken en times tid.
- Strø over saltet og knip det inn i deigen med fuktige fingre til den strammer seg opp. La deigen hvile på benken en halv time.
- Strekk og fold deigen noen runder i bakebollen. Sett i kjøleskap over natta i 12 til 24 timer.
4. Hvelv kald deig ut på et bakepapir, del i to og deretter i 4 igjen og dra bakepapiret over på en forvarmet bakestein el. Pass på at det er rom imellom for heving.
5. Dryss over mel og snitt stykkene med en skarp kniv eller barberblad.
6. Stek i forvarmet ovn på nest nederste rille på 260 grader i ca. 20 minutter. Bruk gjerne damp funksjon på ovnen eller hell litt kokende vann i en forvarmet langpanne på nederste rille. La stykkene avkjøles før du skjærer i dem.
Tips
Ønsker du en grovere variant kan du bytte ut halvparten av melet med Dala Landhvete sammalt fin (fullkornsmel).
Lag verdens vakreste individuelle hvitløksbrød ved å skjære dype kutt på kryss og tvers av rundstykket (ikke helt igjennom), fylle med hvitløkssmør og friske urter og steke i ovnen til de er gylne