Kan du tenke deg noe søtere enn lukta av sjokolade og vaniljesukker som godgjør seg i ovnen? Emmer gir dessuten en nydelig nøtteaktig smak og aroma – perfekt til kaffen både før, under og etter julestria! Disse sjokoladepinnene lager du raskt, så kan du krysse av én av kakesortene til jul på null komma niks.
Ingredienser
- 200 g margarin
- 2,5 dl sukker
- 1 stk egg
- 6 dl Siktet Emmer
- 2-3 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- Eggehvite til pensling
- Perlesukker til pynt
Slik gjør du
- Rør smør og sukker hvitt.
- Rør inn egget.
- Sikt inn Siktet Emmer, kakao og vaniljesukker
- Arbeid deigen sammen.
- Del deigen i 4-5 emner.
- Trill dem i lengder så lange som stekeplaten, ca. 2 cm brede.
- Legg dem på smurt plate eller på bakepapir.
- Pensle med vispet eggehvite og strø på perlesukker.
- Stek i varm ovn (225-250oC) i ca. 12 minutter.
- La lengdene avkjøles noe før du skjærer dem på skrå i passe store kakebiter.
Tips
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ornare arcu at lacinia ullamcorper.
Sed pretium quam eros, ac faucibus eros dapibus a. Praesent sodales sapien vitae lorem sollicitudin, ac scelerisque velit ullamcorper.