Ekstra smakfulle og mettende.
Ingredienser
Nok til 15 gode vafler
- 4 økologiske egg
- 2 dl sukker
- 3 dl syrnet melk (tjukkmjølk, yoghurt, sur rømme eller fløterester som trenger å brukes opp)
- 2 dl helmelk
- 1 dl kaldt vann (+mer for å justere tykkelsen)
- 300 g siktet emmer
- 300 g siktet spelt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1,5 ts vaniljesukker
- 1,5 ts kardemomme
- 200 g smeltet meierismør
Slik gjør du det
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og lag en stor grop i midten
- Rør sammen melk syrnet melk og vann i en annen bolle og pisk blandingen inn i det tørre litt etter litt med en ballongvisp til du har en jevn røre.
- Når all vesken er blandet inn visper du inn ett og ett egg før du heller i det smeltede smøret i en tynn stråle mens du rører godt.
- La svelle i en halvtime før de stekes i godt smør i vaffeljern.
Tips
Erstatt den syrnede melken med rester av yoghurt, fløte, rømme eller melk i røra. Det er bare en fordel at de er litt på hell. Juster tykkelsen med mer melk eller vann.
Skal du ha selskap? Server sprø vaffelhjerter med en klikk rørosrømme, løyrom, finhakket rødløk og dill til aperitiffen.