Her får du en enkel brødoppskrift for ett brød. Husk å beregne hevetiden på 6-15 timer.
Ingredienser
- 5 dl vann fra springen
- 6 dl Siktet Speltmel
- 4 dl Grovmalt Svedjerug
- 0,5 ts tørrgjær
- 1 ts salt
Slik gjør du
- Ha mel, salt og gjær i en bolle. Tilsett vann og rør rundt til det blir en klissete deig.
- Dekk til og la den heve i 6-15 timer.
- Stek brødet i ca. 55 minutter på 200ºC.
- Avkjøl under kjøkkenhåndklede til brødet er kroppstemperert før du skjærer skiver.
Tips
Bruk det melet du har, og bruk opp rester.
Skal du lage pizzadeig? Bytt ut det grove melet med siktet og tilsett 0,5 dl olivenolje.
For å lage focaccia, tilsett 0,5 dl olivenolje og litt soltørkede tomater.
Bake boller? Bytt ut sammalt mel med tilsvarende mengde siktet og tilsett 4 ss sukker.