Gode frøknekkebrød fulle av smak og næring. Perfekte å starte dagen med!
Ingredienser
- 2 dl Vann
- 40 g Spelt sikta
- 40 g Spelt sammalt grov
- 2 klyper Salt
- 3 ss Gresskarkjerner
- 3 ss Solsikkefrø
- 3 ss Linfrø
- 3 ss Sesamfrø
- 3 ss Havregryn
- 2 ss Surdeigstarter (hvis du har)
- Quinoa og flaksalt til å strø over
Slik gjør du det
- Rør sammen alt det tørre i en bolle. Om du bruker surdeig rører du den ut i vannet før du blander med det tørre.
- La røren svelle i 10 minutter.
- Fordel røren jevnt utover et stekebrett med bakepapir og strø quinoa og flaksalt over
- Stek midt i ovnen på 160 grader i 10 minutter, ta brettet ut og del i biter, 4×5. Stek videre i ca 40 minutter.
- Avkjøl knekkebrødene på rist til de er helt kalde. Oppbevares i tett boks.
Tips
For å få et bra resultat er det viktig å være nøye når man fordeler deigen på brettet, slik at det blir lik tykkelse og at alle blir likt stekt.
Knekkebrød er det enkleste man kan lage om man ar lyst til å komme igang med baking. Kjekt hvis du har litt starter til overs i forbindelse med mating av surdeigstarteren din.