Hvem skulle trodd at makroner kunne smake enda bedre? Emmer har en nøtteaktig smak og passer derfor perfekt som erstatning for det tradisjonelle mandelmelet. Supert for de med nøtteallergi, de som ønsker å bruke mer norskproduserte råvarer og for alle de som elsker å nyte livet!
Ingredienser
- 120 g eggehvite (ca.3egg, kommer an på størrelsen)
- 160 g sukker
- 1/4 ts salt
- 140 g Emmer, siktet
- 150 g Melis
Til smørkremen:
- 75 g Meierismør
- 125 g kremost naturell
- 200 g melis
- 1/2 ts vaniljesukker
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen til 150 grader
- Piske eggehvite og sukker stivt, ha i litt og litt sukker til alt er løst opp og du har en jevn marengs. Hvis du vil ha farge på makronene kan du tilsette gelebasert konditorfarge mot slutten av piskingen.
- Bland sammen melis og emmer og sikt det to ganger gjennom en fin sil, slik at det blir luftig og for å få ut alle klumper.
- Tilsett i marengsen og rør det inn. Her kan du røre litt kraftig i begynnelsen for så å vende røren med en slikkepott til den er seig og glatt.
- Ha røren over i en sprøytepose og klem ut til passe store rundinger på et bakepapir eller et makronbrett hvis du har.
- Bank brettet i bordet et par ganger for å få ut luftbobler. La stå å tørke litt på overflaten, ca. 15-30 min, slik at de ikke sprekker under steking.
- Stek makronene ca 11-13 min. De skal ikke endre farge, da blir de tørre.
- La makronene bli helt avkjølte før du tar de av papiret.
Mens makronene avkjøles lager du kremen:
- Rør smøret hvitt og mykt.
- Tilsett kremost, melis og vaniljesukker. Rør sammen til du har en jevn krem.
- Fyll i en sprøytepose, og sprøyt ønsket mengde på den flate siden av en makron. Legg en annen over og press lett sammen.
Tips
Pass på at du ikke får noe eggeplomme i eggehviten når du skal lage marengsen og at utstyret du bruker er helt rent. selv veldig små mengder fett gjør at marengsen ikke stivner.
Eggeplommene som er til overs kan man bruke til å lage pasta med Dala Landhvete! 3 eggeplommer, 2 hele egg, 100g Dala Landhvete og 1/2 ts salt knas sammen. La hvile en stund pakket i folie i kjøleskapet før du kjevler til ønsket tykkelse. Kutt i fasongen du vil ha, og voilà hjemmelaget pasta!