Supre myke brød som kan brukes til så mangt. Rundstykker, burgerbrød og suppebrød er bare noen av mulighetene. Lag opp mange og frys de ned, så har du når det trengs. Perfekte i matpakken!
Ingredienser
fra skog bakerverksted, Mjøndalen
Dag1
- 3dl vann
- 200 gr sammalt spelt
- 1 gr gjær
Dag 2
- 3 dl vann, 37 – 40 grader
- 1 ts salt
- 1 ss rapsolje
- 400 gr siktet speltmel
Slik gjør du det
Dag 1
Bland alle ingrediensene godt til en bløt fordeig, og still den tildekket over natten på et lunt sted.
Dag 2
- Bland godt halvparten av melet, resten av ingrediensene og fordeigen fra dag 1. Tilsett resten av melet, litt av gangen.
- Elt i ca 8 – 10 min i maskin til deigen er spenstig. Beregne det dobbelte dersom du elter for hånd. La hvile i 15min.
- Del deigen i 10 boller og plasser dem på en godt smurt plate. La hvile 10 min.
- Press de ut til passende størrelse. La heve 30 min eller mer. Stekes på 200 grader.
Tips
Skal du lage burgerbrød? Pensle stykkene lett med vann og strø over sesamfrø før steking for et klassisk utseende.
Legg stykkene rett fra fryst tilstand i ovn på 175 grader i 10-15 min for følelsen av fersk bakst, eller tin de sakte i kjøleskapet over natten.