Her får du en veldig enkel brødoppskrift. Deigen rører du raskt sammen, og hele prosessen er gjort på under fire timer og minimalt med arbeid. Nesten enklere enn å handle brød på butikken dette.
Ingredienser
Nok til to brød
- 700 g siktet spelt
- 200 g fin sammalt emmer
- 100 g havregryn
- 50 g linfrø
- 60 g solsikkekjerner
- 60 g gresskarkjerner
- 2 ts salt
- 50 g tørrgjær
- 1 liter lunkent vann
Slik gjør du det
- Rør sammen alle ingrediensene i en bolle. Dekk til med et klede og la heve i 1-2 timer.
- Smør to brødformer godt og hell oppi lik mengde deig i hver form.
- Hev videre til deigen når kanten på formen, ca 30min.
- Stek på 225 grader i 30 minutter. Ha brødene ut av formen og stek på hodet i 7-10 minutter til.
- La brødet avkjøles helt før du skjærer i det.
Tips
Strø gjerne over valgfrie frø, eller bland det inn i deigen. Ekstra godt og sunt!