Vi har lang tradisjon for å bake flatbrød i Norge. Flatbrød har røtter tilbake i middelalderen, så hva er vel mer naturlig enn å bake flatbrød på urkorn og gamle kornsorter? Du tilpasser selv mengde etter behov.
Ingredienser
- 0,75 l malte kokte poteter
- 1 neve Svedjerug
- 500 g havregryn
- 1 l kulturmelk
- 0,5 l byggmel
- 2,5 l skumma melk
- 1 l Siktet Landhvete
- 1 l Siktet Spelt
- 1 l Sammalt Grov Svedjerug
- 1 l Sammalt Fin Emmer
- 1 l Sammalt Fin Spelt
- 3 ss salg
- Til utbaking: blanding av ca. 2 kg Sammalt Fin Emmer og ca. 2 kg Sammalt Fin Spelt
Slik gjør du
Kvelden før bakedagen:
- Mal opp 0,75 liter kokte poteter, mal de gjerne to ganger. Tilsett en neve svedjerug. Dekk bollen og la stå kjølig til dagen etter.
- Bland sammen 500 g havregryn og 1 liter kulturmelk. Dekk til og la stå kjølig til dagen etter.
- Bland sammen 0,5 liter byggmel og 0,5 liter skumma melk.
Bakedagen:
- Bland potetblandingen og havregrynblandingen.
- Tilsett følgende ingredienser og bland alt sammen til en løs deig: 2,5 liter skumma melk, 1 liter Siktet Landhvete, 1 liter Siktet Spelt, 1 liter Sammalt Grov Svedjerug, 1 liter Sammalt Fin Emmer, 1 liter Sammalt Fin Spelt, 3 ss salt.
- Ta ut deler av deigen på bakebordet og elt godt med passe mengde Sammalt Fin Spelt og Sammalt Fin Emmer. Vi brukte ca. 2 kg av hver til utbaking.
- Stekes på varm takke.
Tips
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In ornare arcu at lacinia ullamcorper.
Sed pretium quam eros, ac faucibus eros dapibus a. Praesent sodales sapien vitae lorem sollicitudin, ac scelerisque velit ullamcorper.