Perfekt til hverdagsfrokosten og matpakka. Nok til 2 gode brød.
Ingredienser
inspirert av en oppskrift fra Skog Bakerverksted, Mjøndalen
- 500 gr grovmalt svedjerug
- 350 gr siktet spelt
- 250 gr sammalt spelt
- 50 gr grovmalt spelt
- 125 gr sammalt emmer
- 20 gr salt
- 7,5dl vann
- 10 gr tørrgjær
Slik gjør du det
- Alle ingrediensene eltes godt sammen, ca 8min i maskin og 15min for hånd. La deigen hvile i 30 min.
- Ha deigen over på en lett melet flate. Elt ut luften igjen. Form 2 brød og legg emnene over i 2 smurte former.
- Etterhev brødene tildekket til deigen har 1cm igjen til kanten av formen (brødform i normal størrelse, ca10x10x25 cm)
- Stekes i ca 30min på 200 grader. Brødene er ferdige når de har en kjernetemperatur på 98 grader. Bruk gjerne steketermometer. Avkjøles helt før du skjærer i det.
Tips
Er smøret til frokost for kaldt? Bruk en ostehøvel til å skjære fine ruller som på bildet over. Både pent og praktisk.
De beste brødformene er de som skråner lett utover. Da er det lettere for brødet å heve godt når det stekes.