Saftige og luftige pølsebrød som er mye bedre enn de du får på butikken! Frys de og tin opp ved behov.
Ingredienser
- 500 g Dala Landhvete, siktet
- 250 g Dala Landhvete, sammalt fin
- 250 g Emmer, siktet
- 3 ss Sukker
- 2 ts Salt
- 1 pk tørrgjær
- 2 ss Smør, smeltet
- 2 egg
- 3 dl Hel melk
- 2 dl Vann
- 1 egg til pensling
- Sesamfrø til å strø over
Slik gjør du det
- Bland alt det tørre i en bolle
- Bland smeltet smør, melk og vann. Tilsett egg og visp sammen.
- Helles i bollen med det tørre og blandes godt samme for hånd.
- Dekk til og la heve på et lunt sted i ca 1 time.
- Legg deigen på kjøkkenbenken. Her skal du ikke trenge mel. Del deigen i to, og del begge emnene i 8 igjen.
- Lag pølsebrød ved å først rulle til fine boller, før du ruller de avlange, lag de litt spissere på enden. Burgerbrød lager du ved å rulle fine boller som du trykker flate.
- Legg brødene på et stekebrett med bakepapir. Trykk litt flate, og la heve tildekket til dobbel størrelse på et lunt sted. Ca 30- 60 minutter.
- Pensle med egg og strø over sesamfrø.
- Stekes midt i ovnen på 200 grader til gylne. Ca 12 minutter.
Tips
Den samme oppskriften kan brukes til burgerbrød!
Avkjøl i noen minutter før du dekker med plast for å få myke brød.